Utvändig målning

Utvändig målning

Det handlar om mer än bara tycke och smak
Utsidan är inte allt, men du kan väl hålla med om att det är ganska betydande för första intrycket? Den färg du väljer kommer att berätta historier om dig, som du kanske själv inte ens visste om. När man ska välja rätt färg till en byggnad så handlar det om mycket mer än bara ”tycke och smak”. Färgen ska även kunna berätta sin egen historia, återspegla och matcha sin omgivning och representera sin ägare på rätt sätt. Vad vill du att färgen på din fasad ska berätta för historia om dig och din livssituation?

Färg innehåller mer än bara pigment
Färg är nämligen så mycket mer än bara ett enkelt val mellan nyanser och pigment. Färg ger en historia. Den ger ett perspektiv, en känsla och ibland till och med ett budskap eller en regel. Här i Sverige vet vi exempelvis att färgen röd betyder ”stanna” och grön betyder ”kör” när vi är ute i trafiken. Det är för att vi har gett de två färgerna allmängiltiga regler som har accepterats.

Författaren och poeten Goethe är en av alla de som bidragit till en djupare förståelse för vad en färg faktiskt kan ha för betydelse i betraktarens öga, och hur det även kan skilja sig åt beroende på miljö, tid, rum och kultur. I sitt verk ”Färgläran” som utkom år 1810 så skrev han bland annat om färger som ”aktiva och passiva”, som ”bärare av symboliska egenskaper” och som ”frånvarande och närvarande”. Vad en färg betyder i ett sammanhang behöver inte heller vara detsamma i ett annat.
Gult användes till exempel som nedvärderande färgsättning i den kristna medeltiden, medan den samtidigt betraktades som en helig färg i Indien, och som en maktfull färg i Kina. En röd färg kan upplevas som aggressiv om den figurerar på en vägg, medan den samtidigt kan associeras med kärlek, passion och hetta i andra situationer. Grönt sägs vara den färg som man menar ger en känsla av rofylldhet.
Vilken känsla vill du att din byggnad ska ge?
Du kanske skulle tycka om känslan av ”nyskapande och lekfull” när det kommer till din husfasad? Eller så är du ute efter den där färgen som ska gestalta känslan av ”klassiskt och propert”? En färg som skriker ut sin stolthet över kvarteret, eller en ton som på ett diskret sätt smälter samman med sin omgivning.

Utvändig målning med Zober

Oavsett vad du är ute efter att skapa för stil för just din byggnad så hjälper vi dig hela vägen från idé till färdigt resultat, och du kan känna dig trygg i att du får precis vad vi kom överens om, utan överraskningar. För hur skojigt det än kan vara med överraskningar så tror vi att investeringar av den här storleken kräver precision, noggrannhet och säkerhet – och det är vad vi också ser till att du får när du anlitar oss på Zober Måleri.

Vi tar hand om allt – från förarbete till färdigt resultat
Vi tar hand om allt från underarbete och förbehandling till det färdiga resultatet, för att du ska kunna känna trygghet i att det blir precis så som du önskade. Våra professionella och duktiga målare vet att ett väl utfört grundarbete är oersättligt när det kommer till måleri, och genom att vi hjälper dig även med detta så garanteras du absolut bästa slutresultat.

ZOBER MÅLERI

EN MÅLERIFIRMA ATT LITA PÅ

Zober Måleri AB i Enköping grundades 2007 av Gerry Thorsson och Magnus Bergqvist. Tillsammans med våra medarbetare utgör vi ett glatt gäng som erbjuder ett komplett utbud av måleritjänster. Vi hjälper dig med med alla typer av måleriarbeten, invändigt eller utvändigt. Från tapetsering till målning av bostäder, offentliga byggnader, affärslokaler och industrimålning.
Utvändig målning med Zober

ROT-avdrag

Spara 30% av arbetskostnaden. ROT-avdraget är en skattereduktion som halverar kostnaden för det arbete vi på Zober Måleri lägger ner på ditt projekt.
Vi hjälper dig med målning, tapetsering, fönster- och snickerimålning och val av kulörer.

Erfarna målare

Vi hjälper dig med målning, tapetsering, fönster- och snickerimålning och val av kulörer. Hos Zober Måleri kan du alltid känna dig trygg med målare som har gedigen utbildning och lång erfarenhet.
Vi målar enbart med kvalitetsfärg från ledande färgleverantörer för att få ett riktigt bra resultat.

Kvalitetsfärger

Vi målar enbart med kvalitetsfärg från ledande färgleverantörer för att få ett riktigt bra resultat.

Vi hör av oss inom 24h.

Få en gratis offert

Ring oss på: 0171-15 36 00

2020 Copyright. Producerad av Zmart Webb & Reklam