ROT-avdrag

ROT-avdrag

En skattesubvention

ROT är en förkortning av renovering, ombyggnad och tillbyggnad och är en skattesubvention som du som privatperson kan nyttja vid olika typer av renoveringsarbeten i befintliga bostadshus. ROT-avdraget berättigar dig som privatperson en besparing på 30% av arbetskostnaden när du utför renoveringar, ombyggnationer eller vissa tillbyggnationer för villor, radhus och bostadsrätter.

Bara en av tusen anledningar att faktiskt ta tag i det där projektet du vill utföra nu. Testa att räkna lite på det. Det kanske inte alls blev sådär farligt dyrt som du trodde att det skulle bli?

ROT-avdraget är en skattesubvention som görs via Skatteverket för privatpersoner. Det nästintill halverar kostnaden för det arbete som vi på Zober Måleri lägger ner på projektet vi utför hos dig. Avdraget görs på den kostnad som du betalar för utförandet av arbetet. Det vill säga att avdraget inte omfattar sådant som material, hyror, resor, expeditionsavgifter m.m. 

Rätt till ROT-avdrag
För att du ska ha rätt till avdraget så måste man uppfylla vissa av Skatteverkets villkor. Bland annat så krävs det att du äger och bor i, eller i anslutning till, den byggnad du önskar renovera, bygga om eller bygga ut. Läs gärna Skatteverkets fullständiga lista med villkor för ROT-avdrag här.

Så här påverkar de senaste ändringarna av ROT-avdraget dig som privatperson.
I årsskiftet mellan år 2015 och år 2016 så minskade man ner ROT-avdraget med 20 procentenheter. Tidigare hade man som privatperson rätt till ett avdrag på 50% av arbetskostnaden, men detta begränsade man nu ner till 30%. Taket för rotavdrag behölls däremot oförändrat. Det vill säga att var enskild skatteberättigad privatperson har möjlighet till ett avdrag på max 50.000 kr per år.

ROT-avdraget 2016 kan sammanfattas enligt nedan

• Subventionsgraden ligger på 30% av arbetskostnaden
• Du som privatperson behöver själv hålla koll på din kvot
• För att nyttja fullt rotavdrag behöver man nå en arbetskostnad på 167.000 kr
• Nya regler från 2015 – tillbyggnad av huvudbostad omfattas även av ROT
• Att bygga attefallshus ger inte längre rätt till ROT-avdrag.
• ROT-avdrag som utförs under 2016 kommer synas i din deklaration för 2017

Hur gör jag om jag vill nyttja mitt ROT-avdrag?
Vi på Zober Måleri gör avdraget direkt på din faktura. Därefter skickar vi in en ansökan om utbetalning av ROT-avdrag till Skatteverket. Innan vi utför projektet behöver du bara kontrollera med Skatteverket så att du inte redan har utnyttjat din kvot för året, så att det inte kommer som någon tråkig överraskning i efterhand.

Tack vare ROT-avdraget har många privathushåll haft möjligheten att kunna anlita professionella hantverkare för hjälp med sina projekt. Det har gjort att antalet fuskbyggen och dåligt utförda jobb minskat, vilket i sin tur gett en tryggare marknad för våra tjänster.

När du väljer oss på Zober Måleri som hantverkare för dina projekt så får du garanterat professionell service och väl utförda resultat. Du kan känna dig trygg i hela din resa med oss, och vi lovar att vi kommer göra allt vi kan för att du ska bli sådär utomordentligt nöjd.

ZOBER MÅLERI

EN MÅLERIFIRMA ATT LITA PÅ

Zober Måleri AB i Enköping grundades 2007 av Gerry Thorsson och Magnus Bergqvist. Tillsammans med våra medarbetare utgör vi ett glatt gäng som erbjuder ett komplett utbud av måleritjänster. Vi hjälper dig med med alla typer av måleriarbeten, invändigt eller utvändigt. Från tapetsering till målning av bostäder, offentliga byggnader, affärslokaler och industrimålning.
ROT-avdraget är en skattereduktion som halverar kostnaden för det arbete vi på Zober Måleri lägger ner på ditt projekt.

ROT-avdrag

Spara 30% av arbetskostnaden. ROT-avdraget är en skattereduktion som halverar kostnaden för det arbete vi på Zober Måleri lägger ner på ditt projekt.
Vi hjälper dig med målning, tapetsering, fönster- och snickerimålning och val av kulörer.

Erfarna målare

Vi hjälper dig med målning, tapetsering, fönster- och snickerimålning och val av kulörer. Hos Zober Måleri kan du alltid känna dig trygg med målare som har gedigen utbildning och lång erfarenhet.
Vi målar enbart med kvalitetsfärg från ledande färgleverantörer för att få ett riktigt bra resultat.

Kvalitetsfärger

Vi målar enbart med kvalitetsfärg från ledande färgleverantörer för att få ett riktigt bra resultat.

Vi hör av oss inom 24h.

Få en gratis offert

Ring oss på: 0171-15 36 00

2020 Copyright. Producerad av Zmart Webb & Reklam